Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nové fotobanky vzniklé v posledních 5 letech

Článek o vývoji ve světě fotobank. Obsahuje rešerši na nově vzniklé fotobanky v posledních letech tedy od roku cca 2018 do roku 1921. Máte s některými jiné než negativní zkušenosti ?

ROK 2018 a dříve 

Rawpixel - Tato fotobanka byla založena v roce 2018 a nabízí rozsáhlou kolekci fotografií, grafiky a ilustrací vysoké kvality.

EyeEm - Byla založena v roce 2010 jako mobilní aplikace pro sdílení fotografií, ale v roce 2018 se transformovala na fotobanku a komunitu fotografů. Nabízí celosvětovou kolekci fotografií od profesionálních i amatérských fotografů.

Scopio - Založena v roce 2017 a specializuje se na autentické a originální fotografie pořízené lidmi z celého světa. Jejich kolekce je zaměřena na společenské a kulturní téma.

Crello - Crello byla založena v roce 2018 a nabízí rozsáhlou kolekci grafických prvků včetně fotografií, ilustrací, šablon a animací pro tvorbu vizuálního obsahu.

Kaboompics - Kaboompics je projekt polské fotografky Karoliny Grabowské, který byl spuštěn v roce 2014, ale v roce 2018 se transformoval na komerční fotobanku. Nabízí zdarma k použití stovky fotografií a také placené služby pro přístup k exkluzivním fotografiím.

 

ROK 2019

Pickit - Založena v roce 2019 a je integrována do Microsoft Office. Nabízí miliony snímků a grafiky, které lze snadno vkládat do dokumentů Office.

Scopio Labs - Tato fotobanka vznikla z rozběhu projektu Scopio a specializuje se na autentické fotografie pořízené v laboratořích a klinických prostředích. Fotografie jsou licencovány pro použití v oblastech jako jsou zdravotnictví, výzkum a vzdělávání.

Streetography - Streetography byla založena v roce 2019 a je zaměřena na fotografie pořízené pouličními fotografy. Nabízí mobilní aplikaci, která umožňuje hledat a procházet fotografie podle konkrétních umístění.

Pozeet - Tato fotobanka se zaměřuje na černobílé fotografie a byla založena v roce 2019. Nabízí rozsáhlou kolekci uměleckých fotografií, které mohou být použity pro reklamní, redakční a osobní účely.

Eversnap - Eversnap byla založena v roce 2019 a je zaměřena na fotografie z akcí, jako jsou svatby a firemní akce. Nabízí mobilní aplikaci, která umožňuje hostům akce snadno sdílet fotografie a vytvořit z nich kolekci.

 

ROK 2020

Stokk - Tato fotobanka byla založena v roce 2020 a nabízí rozsáhlou kolekci fotografií, videí a grafiky. Jejich sbírka je zaměřena na přírodu, cestování a zdravý životní styl.

Moonshot by Shutterfly - Moonshot je nový projekt společnosti Shutterfly, která se zaměřuje na autentické a rozmanité snímky vysoké kvality. Nabízí kolekci fotografií pořízených od fotografů z celého světa.

Picfair - Picfair je britská fotobanka, která byla založena v roce 2013, ale v roce 2020 se transformovala na globální fotobanku s více než 6 miliony snímků. Nabízí rozsáhlou kolekci fotografií, ilustrací a videí od profesionálních i amatérských fotografů.

Kaboompics Pro - Tato fotobanka je placená verze fotobanky Kaboompics, která byla založena v roce 2019. Nabízí exkluzivní snímky, které nelze najít na bezplatné verzi, a také nabízí funkce, jako jsou rozšířené licence a redakční možnosti.

TONL - TONL byla založena v roce 2020 a je zaměřena na rozmanité a autentické snímky. Jejich sbírka zahrnuje fotografie a ilustrace, které zobrazují různé kultury a zážitky.

Tandem Stock - Tato fotobanka byla založena v roce 2020 a je zaměřena na autentické a rozmanité snímky. Jejich sbírka zahrnuje fotografie a videa od fotografů z celého světa, kteří jsou motivováni tím, aby představili příběhy a zážitky z různých kultur a zemí.

Kyno - Kyno je fotobanka, která byla založena v roce 2020 s cílem poskytnout jednoduchý a intuitivní způsob vyhledávání, zpracování a sdílení digitálního obsahu. Nabízí kvalitní fotografie, videa a hudbu od talentovaných umělců z celého světa.

CreateHER Stock - CreateHER Stock byla založena v roce 2020 a je zaměřena na výhradně černošské a africké americké ženy. Jejich sbírka zahrnuje autentické a inspirativní snímky, které mají za cíl reprezentovat a oslavovat diversitu a inkluzi.

Storyblocks - Storyblocks je nová fotobanka, která byla založena v roce 2020 a nabízí širokou škálu fotografického a videografického obsahu pro kreativní projekty. Jejich sbírka zahrnuje jak exkluzivní, tak i bezplatné snímky a videa, které lze použít pro osobní i komerční účely.

 

ROK 2021

Kaptur - Kaptur byla založena v roce 2021 a je zaměřena na autentické a osobní snímky, které zachycují různé životní situace a momenty. Jejich sbírka zahrnuje fotografie a videa od talentovaných fotografů z celého světa.

StockStudio - Tato fotobanka byla založena v roce 2021 a nabízí rozsáhlou kolekci kvalitních fotografií a videí od talentovaných umělců z celého světa. Jejich sbírka zahrnuje snímky zaměřené na cestování, přírodu, portréty a mnoho dalších témat.

Pexels - Pexels je fotobanka, která byla založena v roce 2014, ale v roce 2021 se transformovala na globální fotobanku s více než 3 miliony snímků. Nabízí rozsáhlou kolekci bezplatných fotografií a videí od talentovaných fotografů z celého světa.

Storyset - Storyset je nová fotobanka, která byla založena v roce 2021 a zaměřuje se na vektorovou grafiku a animace pro kreativní projekty. Jejich sbírka zahrnuje tisíce ilustrací a animací, které lze použít pro webové stránky, prezentace a další projekty.

 

Mapa světa

 

Autor: Jiří Václavek | sobota 15.4.2023 3:07 | karma článku: 5,84 | přečteno: 216x
  • Další články autora

Jiří Václavek

Zaniklé fotobanky

Seznam zaniklých fotobank v posledních x letech. Konkurence sílí a vzniká několik nejsilnějších fotobank

15.4.2023 v 17:21 | Karma: 4,61 | Přečteno: 194x | Diskuse| Hobby

Jiří Václavek

Jak šel čas s fotografováním

Náhodný výběr mé tvorby z doby před 10 a více lety. Jen tak pro potěchu oka a otestování blogu. Líbí se vám ?

14.4.2023 v 10:34 | Karma: 19,13 | Přečteno: 296x | Diskuse| Fotoblogy
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Digitální stavební řízení od července bude, slíbil Bartoš. Provoz přirovnal k D1

25. dubna 2024

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš ve čtvrtek prohlásil, že digitální stavební řízení bude...

Deník Metro rozšiřuje regionální zpravodajství a zvyšuje náklad

25. dubna 2024

Deník Metro z portfolia mediální skupiny MAFRA posiluje přítomnost v regionech a zároveň zvyšuje...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  16:50

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Podvody přesáhly pět milionů, žalobce viní pojišťováka i jeho otce lékaře

25. dubna 2024  16:23

Z pojistných podvodů s celkovou škodou přesahující pět milionů korun obžaloval krajský státní...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...

  • Počet článků 3
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 234x
Hobby fotograf